Japanse bedrijven kiezen voor Linux

Toshiba, Sony en 21 andere Japanse elektronica- en softwarebedrijven hebben besloten samen een op Linux-gebaseerd besturingssysteem.

Het Japanse consortium wil het standaard besturingssysteem gebruiken voor een hele reeks digitale consumentenproducten variërend van mobiele telefoons tot navigatiesystemen voor auto's.
Op deze manier hoeven bedrijven niet zelf te werken aan een besturingssysteem, hetgeen een enorme besparing oplevert op productiekosten. Momenteel zijn er zo'n zeventig besturingssystemen in omloop, waaronder Microsoft's Windows CE.
Linux krijgt de voorkeur van de fabrikanten vanwege de licentiekosten, die lager zijn dan die van de concurrentie. Bovendien kunnen gebruikers het systeem gemakkelijk aanpassen op hun eigen producten.
Analisten zijn blij met de samenwerking van de Japanse bedrijven. Naast de forse kostenbesparing zien zij een grotere compatibiliteit van producten van verschillende merken als belangrijk voordeel van deze stap.
Wel vragen ze zich af in hoeverre het mogelijk is om tot één standaard te komen. Bedrijven als Matsushita en Sony hebben immers al een eigen besturingssysteem ontworpen voor digitale producten. Volgens een woordvoerder van het consortium is het dan ook goed mogelijk dat er meerdere standaarden komen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-14T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.