Global en Exodus kibbelen over prijs

Telecom- en netwerkbedrijf Global Crossing gaat niet akkoord met het bod van 6,6 miljard dollar dat Exodus Communications deed op Globals webhostingdienst.

Global, gevestigd in Bermuda, kwalificeert het miljardenbod simpelweg als 'ontoereikend' en zegt tenminste een vergelijkbaar bedrag binnen te kunnen krijgen via een op handen zijnde aandelen-emissie, zo meldtThe Los Angeles Times.
Beide bedrijven gelden als marktleiders in de webhostingsector. Exodus is de nummer één en Globals Globalcenter is nummer drie, na Verio. De totalewebhostingmarkt in de VS was volgens cijfers van International Data Corp vorig jaar zo'n 1,7 miljard dollar waard, maar de verwachting is dat dit in 2004 is gestegen tot 17,6 miljard dollar.
Volgens de overeenkomst tussen Global Crossing en Exodus, die nu dus voorlopig is afgeketst, zou Exodus zijn dataverkeer op Global Crossings netwerk mogen onderbrengen en zou Global Crossing een aandeel van vijfentwintig procent behouden in Globalcenter.
Globalcenter draait momenteel verlies, volgens het bedrijf omdat het in hoog tempo investeert in uitbreiding van zijn netwerk in Europa, Azië en Noord-Amerika. Het Amerikaanse Exodus boekte in 1999 nog een winst van 242 miljoen dollar. Exodus onderhoudt de websites van tweeduizend klanten, Globalcenter doet dat voor vijfhonderd klanten.
De volgende stap die beide bedrijven zetten, blijft voorlopig gissen. Er zijn echter geruchten dat Exodus inmiddels zijn oog heeft laten vallen op Digex, een dochter van Intermedia Communications. Intermedia zou zijn 62-procents belang in Digex wel kwijt willen, omdat de onderneming zich wil richten op haar kernactiviteit: netwerken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-19T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.