Oracle bindt Web-strijd aan met IBM

Oracle is van plan IBM's Websphere- applicaties en -systeemprogrammatuur te bestrijden met verbeterde, concurrerende producten.

Het softwarebedrijf zegt een aantal vernieuwingen aan te brengen in zijn Internet Application Server 8i (iAS). Eén van die verbeteringen is Project Calypso,caching-software die de prestatie van websites met factor honderd moet vergroten. Oracle zal het product deze herfst als onderdeel van iAS 1.02 leveren.
Met zijn verbeteringen wil het bedrijf de aanval openen op IBM's Websphere, volgens Oracle de enige grote concurrent op het gebied van Internet-applicaties enmiddleware.
De onderneming heft verder alle versies van iAS overgezet naar Linux. Volgens Oracle is de reden daarvoor de snel groeiende markt voor dit 'open source' besturingssysteem. Het bedrijf claimt dat er afgelopen juli 285 duizend kopieën van Oracle 8i voor Linux zijn gedownload. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog een aantal van 20 duizend.
Ten slotte maakte Oracle bekend dat het zijn marketing overeenkomsten met Caldera Systems, Suse, Turbolinux en VA Systems heeft uitgebreid.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-09T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.