Consortia werken samen aan ingebed Linux

Het Japan Embedded Consortium, dat twee weken terug in het leven is geroepen, gaat samenwerken met het Amerikaanse Embedded Linux Consortium (ELC).

Bij de start van het Japanse initiatief halverwege juli voelde zijn Amerikaanse tegenvoeter zich gepasseerd. Achter de Japanse club, Emblix gedoopt, zitten naast Toshiba en Sony 21 andere voornamelijk Japanse bedrijven. Van ELC zijn vooral Amerikaanse bedrijven lid, waaronder IBM, Centura Software en Wind River. Beide initiatieven zijn erop gericht om een versie van het populaire besturingssysteem op de markt te brengen die in te bedden is in allerlei elektronische consumentenproducten.
Nu zijn de twee om de tafel gaan zitten. De alliantie krijgt vorm door strategische discussies en vergaderingen die de consortia willen voeren. Daarnaast willen beide organisaties op de conferentie voor ingebedde systemen eind september in de VS duidelijk gezamenlijk aanwezig zijn. Inder Singh, voorzitter van het ELC en directeur van Linuxworks, is voorstander van samenwerking om zo versplintering binnen de Linux-wereld te voorkomen. "Door samen te werken kunnen we beter de open standaard van Linux bewaken, om zo de versplintering te voorkomen die het besturingssysteem Unix wel ten deel is gevallen."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-24T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.