IBM steekt miljoenen in Europees Linux

IBM investeert de komende vier jaar 200 miljoen dollar in Europese Linux-initiatieven - opnieuw een bewijs van zijn vertrouwen in het 'open source' systeem.

De computergigant zal een serie Europese ontwikkelcentra openen om onafhankelijke software-leveranciers bij te staan bij het overdragen van hun applicaties naar Linux. Verder zal IBM in Europa servers leveren die gereed zijn gemaakt voor het 'open source' besturingssysteem, evenals Linux-opslagsystemen en middleware, waaronder Websphere, Lotus Domino en DB2.
De Europese ontwikkelcentra worden gevestigd in Parijs en Montpellier in Frankrijk, Greenock en Hursley in het Verenigd Koninkrijk, Boeblingen in Duitsland, Warschau in Polen en Boedapest in Hongarije. Ze zullen workshops en technische ondersteuning bieden aan Linux-ontwikkelaars, zodat die hun applicaties makkelijker kunnen ontwerpen en coderen. Daarnaast zullen ze beschikken over testfaciliteiten - voor toepassingen op S/390, RS/6000, NUMA, AS/400 en Netfinity-platforms - en leveren ze Linux-prestatietools om de betrouwbaarheid en prestaties van de toepassingen te kunnen meten.
IBM zal bovendien in Europa zeshonderd gespecialiseerde Linux-consultants, hardware- en software-specialisten en dienstverleners inzetten. Ook kondigde Big Blue samenwerkingsovereenkomsten aan met zakelijke partners op het terrein van distributie en ontwikkeling. Zo gaat de onderneming samenwerken met var (value added reseller) Logix, dat beschikt over de distributierechten voor Red Hat-producten in Frankrijk en België, en met Suse om Linux beschikbaar te krijgen op alle Europese IBM-servers.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.