IT-services in Europa blijven groeien

De West-Europese markt voor IT-services zal de komende jaren een sterke groei laten zien van in totaal 106 miljard dollar in 1999 naar 184 miljard dollar in 2004.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. De service-industrie zal zich de komende vijf jaar kenmerken door een reeks van overnames en joint ventures, om zodoende beter op de steeds bredere vraag van klanten te kunnen inspelen. "De toenemende vraag naar diensten op bijvoorbeeld het gebied van e-zakendoen is een van de factoren", aldus Nelly Sam, analist van IDC's European Sevices Overview-programma.
De IT-service-industrie zal volgens IDC streven naar het toevoegen van steeds meer toegevoegde waarde aan haar diensten. Vooral op het terrein van de systeemintegratie, waarbij het onder andere gaat om het combineren van e-zakendoen met crm- (consumer relationship management) en erp-oplossingen, is een sterke groei te zien van 14 procent over de komende vijf jaar.
De West-Europese landen die volgens IDC op het terrein van IT-services bovengemiddeld zullen presteren, zijn de meeste Scandinavische landen en landen als Italië en Frankrijk. Lager dan gemiddeld scoren Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. De sector die het meeste besteedt aan IT-diensten is de banksector, waar volgens de cijfers van IDC in 1999 al voor 17,9 miljard aan services werd besteed.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.