Caldera weet niet wat het kan met Unixware

Caldera Systems, dat vorige week de overname van de Unixware-divisie van SCO meldde, kan nog niet goed beoordelen wat het hiermee kan in de Linux-gemeenschap.

Het bedrijf zegt dat het bij de verdere ontwikkeling van Unixware niet veel zal afwijken van de richting die SCO heeft bepaald. Het weet echter nog niet in hoeverre verdere ontwikkelingen uitwisselbaar zijn met Linux.
Terwijl Linux een 'open source' besturingssysteem is, hangt aan Unixware een berg licenties van derde partijen. Een bedrijf als Veritas Software, dat de Unixware-licentie voor volume-management in handen heeft, zou wel eens niet akkoord kunnen gaan met het vrijgeven van broncodes aan de 'open source'-gemeenschap. Tijdens de onderhandelingen over de overname van Unixware hebben SCO en Caldera ook niet met die derde partijen gesproken, omdat ze angst hadden voor het uitlekken van allerlei vertrouwelijke gegevens.
Caldera zei vorige week nog met de overname een uitgebreid open Internet-platform te willen creëren, waarin Linux- en Unix-technologie worden gecombineerd. Dat open Internet-platform (oip) moet volgens de onderneming commerciële klanten en ontwikkelaars één platform bieden met een schaalbaarheid vanaf een 'slanke client' tot en met het grootste datacenter. Oip moet de schaalbaarheid van het Unix-systeem combineren met het kosteneffectieve Linux-besturingssysteem, zo stelt Caldera zich voor. De producten, oplossingen en services die ontwikkeld zijn voor oip zullen beschikbaar worden gesteld door meer dan 15.000 partners wereldwijd.
Voor het echter zover is, moet Caldera wellicht eerst nog een gevaarlijke expeditie ondernemen door een waar mijnenveld van licenties. Caldera geeft toe dat het nog geen volledig beeld heeft van alle licenties die aan Unixware hangen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-07T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.