IBM's 64-bit Monterey gaat toch AIX heten

IBM wil zijn aanstaande 64-bit Monterey Unix, ontwikkeld in samenwerking met SCO, op de markt brengen onder de naam AIX 5L.

IBM verklaarde in juni nog dat de kans groot was dat het zijn beproefde AIX-naam zou laten vallen. Uiteindelijk meent het bedrijf dat de grote erkenning in de industrie toch de doorslag geeft om met het merk door te gaan.
Dit is het voorlopig laatste feit in een paar rumoerige weken voor het Monterey-project. Monterey-partner SCO verkocht vorige week zijn Unix-tak aan Caldera Systems. Wat de impact van die overeenkomst zal zijn is nog steeds niet duidelijk. Caldera heeft weliswaar verklaard Monterey te ondersteunen maar gaf geen enkel detail over de manier waarop.
SCO was iets spraakzamer. Het softwarebedrijf weerlegde het gerucht dat IBM nu alleen verder gaat met het project. Volgens woordvoerder Scott Allen is de toegevoegde waarde van SCO/Caldera daarvoor te groot. "Door onze betrokkenheid is het product veel beter te verspreiden over de markt."
Voorlopig valt er echter weinig te verspreiden voor IBM en Caldera, aangezien Intel de levering van zijn 64-bit Itanium-chips heeft uitgesteld. Dit betekent ook vertraging voor Monterey. "Het heeft weinig zin om een product uit te brengen zonder hardware", aldus Allen.
AIX 5L beschikt over een vernieuwde, verbeterdeworkload manageren ondersteunt Java 2 versie 1.3. Linux draait ook op het systeem, mits gebruikers de broncode opnieuw compileren.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-09T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.