Cisco investeert 350 miljoen in India

Cisco Systems breidt voor ruim 350 miljoen gulden de komende twee jaar zijn technologiecentrum in India uit. Volgens de Indiase vice-president Jayshree Ullal krijgt zijn land in de Zuidindiase stad Bangalore het grootste centrum voor onderzoek en ontwikkeling van Cisco buiten de VS.

Sinds 1996 heeft Cisco een kleine 200 miljoen gulden in Indiase vestigingen geïnvesteerd. Momenteel heeft Cisco in India 500 man in dienst. Over twee jaar moeten dat er duizend meer zijn.
Met de vestiging in Bangalore wil Cisco een vastere voet aan de grond krijgen bij het ontwikkelen en aanleggen van netwerken in Azië, waar de ontwikkelingen momenteel hard gaan. De activiteiten in Azië en de Pacific van Cisco zijn in een jaar bijna verdubbeld en droegen dit jaar in de eerste zes maanden voor 10 procent bij aan de totale inkomsten van ruim 45 miljard gulden. Volgens een woordvoerder "zien we momenteel een fenomenale groei van de Internet- en telecommunicatie-markt in India, en heeft het land het in zich om een van de leidende landen in de Internet-economie te worden".
India staat al jaren bekend om zijn hoog opgeleide computertechnici. Westerse bedrijven, zoals de KLM, besteden er werk uit. Duitsland probeert met de tijdelijke komst van Indiase IT'ers de tekorten in eigen land op te vangen. Ook de Nederlandse minister Vermeend van sociale zaken voelt er veel voor om de IT-sector toestemming te geven om buiten de Europese Unie te werven, om zo de tekorten aan geschoold personeel weg te werken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.