Microsoft ontkent werk aan integratie Linux

De geruchten dat ook Microsoft Linux gaat integreren in zijn productenpakket, zijn uit de lucht gegrepen, zo laat de softwaregigant weten.

Linux zit in de lift. Vooral de laatste maand is het opvallend druk rond het besturingssysteem van Linus Thorvalds. Het ene na het andere megaconcern integreert het alternatieve besturingssysteem in het productenpakket. Geruchten dat ook Microsoft zich bij deze trend aansluit, zijn volgens het concern dus fabeltjes. Microsoft kwam eind vorige week met een verklaring dienaangaande nadat geruchten over een 'Office voor Linux' steeds hardnekkiger de kop begonnen op te steken.
Andere Windows applicaties, aldus stemmen in de wandelgangen, zouden later moeten volgen. Hierbij zou Microsoft samenwerken met Mainsoft, dat momenteel instrumenten ontwikkelt voor het poorten van Windows naar Unix. De samenwerking betreffende gelijksoortige diensten voor Linux zou inmiddels al een jaar in volle gang zijn.
De geruchten zijn niet nieuw. Aanleiding om nu met een verklaring te komen was voor Microsoft een 'nieuwsbericht' dat in de omloop is gebracht door een redacteur van de Wininfo-nieuwsbrief. Deze redacteur, Paul Thurrot, beschrijft daarin tot in detail de vermeende plannen van Microsoft aangaande Linux. Doug Miller, 'product manager' bij de 'Windows server group' van Microsoft, ontkent echter met klem dat gewerkt wordt aan het geschikt maken van Windows-applicaties voor het 'open source' Linux-platform. "Gewoon niet waar", aldus Miller.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-21T00:00:00.000Z Auke Hulst
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.