Montavista toont real-time Linux kernel

Montavista, ontwikkelaar van ingebedde software-oplossingen, heeft een prototype van zijn real-time Linux kernel uitgebracht.

De ontwerper van Hard Hat Linux zegt dat zijn technologie, gebaseerd op de 2.4 kernel van het 'open source'-besturingssysteem, de weg plaveit voor wijd verspreid gebruik door verschillende ontwikkelgemeenschappen.
Het belangrijkste element van de nieuwe kernel (de kern van een programma dat direct de hardware van een computersysteem bestuurt) is volgens het bedrijf dat het tot 30 keer zo snel op applicaties reageert als gewone Linux-omgevingen. Daarbij blijven alle voordelen van het 'open source'-model, zoals het vrijelijk inzien en wijzigen van de broncode, behouden.
Montavista Software heeft de eerste formele release van zijn kernel, dat de kern moet gaan vormen van Linux 2,5, gepland staan voor januari 2001.
Het prototype, dat geschikt is voor 32-bit Intel systemen, is op te halen bij de FTP-server van Montavista (http://www.mvista.com).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-12T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.