Microsoft begint behoedzaam aan Ipv6

Microsoft komt binnenkort met een proefversie van IP versie 6 voor zijn besturingssystemen Windows 2000 én NT.

De softwareleverancier is intern al enige tijd bezig met het evalueren en verwerken van die technologie, maar zegt het nu naar buiten te brengen vanwege enige externe interesse.
Ondertussen werkt de netwerkdivisie van Microsoft verder aan de uiteindelijke implementatie van het toekomstige standaardprotocol. De aanstaande proefversie moet applicatie-ontwikkelaars de kans geven hun producten aan te passen voor Ipv6. Dit moet ervoor zorgen dat er toepassingen beschikbaar zijn, zodra Microsoft het nieuwe protocol daadwerkelijk opneemt in zijn besturingssystemen.
Sun Microsystems, leverancier van Unix-systemen ondersteunt Ipv6 al enige tijd in de recente versie van zijn besturingssysteem Solaris. Die nieuwe uitvoering van de Internet-taal is 128-bit en biedt daardoor aanzienlijk meer adresruimte dan het huidige Ipv4, dat middels een 32-bit adresruimte slechts vier miljard unieke nummers biedt.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.