HP en Colt installeren 24 hostingcentra

Hewlett-Packard en de Britse netwerkoperator Colt zijn van plan om verspreid over Europa 24 webhostingcentra te installeren.

Met de overeenkomst zou een bedrag gemoeid zijn van ongeveer 500 miljoen dollar, maar de twee partners laten daar weinig over los. Volgens verschillende bronnen is met name Colt wat huiverig om de financiële implicaties van de overeenkomst naar buiten te brengen. Het bedrijf ligt onder vuur van analisten, die menen dat Colt de laatste tijd 'te veel te snel' wil. De samenwerking met HP zal door hen vrijwel zeker als een stap te ver worden beschouwd.
Een stap te ver of niet, Colt heeft bij HP een eerste order geplaatst van dertig miljoen dollar, voor het ontwerpen van netwerken voor de eerste zes Europese hostingcentra - door Colt Internet Solution Centers (ISC's) genoemd - en voor het leveren en installeren van de benodigde servers, routers, firewalls en andere apparatuur. De eerste zes ISC's komen in Amsterdam, Londen, Parijs, Frankfurt, Madrid en Milaan. Tegen het eind van het jaar moet een tweede groep ISC's worden ingericht in Brussel, Berlijn, Stockholm, Wenen en Zürich. Een woordvoerder van Colt zegt dat er tussen de belangrijkste steden in Europa al zoveel fiber ligt dat daar nog weinig eer aan te behalen valt, vandaar dat Colt zich meer gaat richten op de randen van dit glasvezel netwerk.
Uiterlijk begin 2002 moeten alle 24 centra online zijn.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.