Beveiligingsarchitectuur Intel slaat aan

Een aanzienlijke groep hardwareleveranciers en biometrie- en Linux-ontwikkelaars gaat de Intels Common Data Security Architectuur implementeren.

De Common Data Security Architectuur (Cdsa) van Intel wordt, in zijn huidige 32-bit 'open source' implementatie, opgenomen in Caldera's Open Linux 7.x, Suse Linux 7.1 en Turbo Linux Workstation 6.1. Bovendien hebben deze drie bedrijven toegezegd dat zij de Cdsa ook zullen opnemen in hun 64-bit besturingssystemen zodra deze beschikbaar komen. Ook de grootste Linux-distributeur, Red Hat, bekijkt momenteel serieus of ze de Cdsa kan toepassen.
Niet alleen de Linux-markt heeft de Cdsa omarmd, ook de ontwikkelaars van biometrie-toepassingen zien de technologie zitten. Bedrijven als Mytec Technologies, Saflink en Veridicom hebben met Intel een overeenkomst gesloten voor het gebruik van een extensie van het systeem, Cdsa/HRS (Human Recognition Services).
Onder de hardwareleveranciers die de Cdsa gaan toepassen, bevinden zich IBM, Hewlett-Packard en Compaq. Zij zullen de architectuur allemaal gaan toepassen in de volgende versies van hun besturingssystemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-26T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.