Dell verlaagt prijs PC's aanzienlijk

Dell, de Texaanse computerfabrikant die constant met Compaq strijdt om de titel van grootse PC-fabrikant, heeft een fikse prijsverlaging aangekondigd.

Het gaat zowel om de Power Edge servers als om de 'gewone' PC's. De prijsverlagingen zijn opmerkelijk, omdat oprichter en topman Michael Dell een paar maanden geleden nog aankondigde dat de prijzen van computers de komende tijd nauwelijks omlaag zouden gaan. Met name geheugenchips blijven relatief duur, maar ook andere componenten werden volgens hem nauwelijks goedkoper. Dell sloot zelfs niet uit dat de prijzen van PC's iets zouden stijgen.
Het tegendeel blijkt nu echter waar. De Dimension computers, de direct aan de particulier geleverde PC's waarmee Dell zijn fortuin heeft gemaakt, werden gisteren 15 procent goedkoper. De Inspiron notebooks zijn sinds gisteren 12 procent goedkoper. Volgens Dell wil het bedrijf de prijsdaling van de componenten doorgeven aan zijn klanten.
Analisten gaven gisteren als belangrijkste verklaring dat Dell ondanks de opkomst van het mobiele Internet wil proberen om de nog altijd zeer hoog gespannen verwachtingen van de aandeelhouders waar te maken. Ze wijzen er echter op dat het eigenlijk volkomen onmogelijk is om in de keiharde PC-markt groeicijfers te handhaven zoals Dell die keer op keer heeft weten te presenteren.
Overigens verwacht Dell nog altijd dit jaar uiteindelijk 30 procent meer om te zetten dan vorig jaar, toen het bedrijf een omzet haalde van ruim 52 miljard dollar (135 miljard gulden).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.