Toekomst Palm OS lijkt minder rooskleurig

Hoewel het Palm OS momenteel met afstand het meestgebruikte besturingssysteem is in de markt voor handhelds lijkt zijn toekomst minder zonnig.

Steeds meer fabrikanten besluiten het besturingssysteem te emuleren en toe voegen aan een ander OS. 3Com bijvoorbeeld heeft het uiterlijk en de interface van het Palm-systeem nagebootst voor zijn Audrey Net appliance. Noodgedwongen overigens, want de door de handcomputer-gigant gebruikte Motorola Dragonball processor is niet krachtig genoeg voor Audrey. 3Com maakt daarom gebruik van het sterk in opkomst zijnde QNX Neutrino, een ingebed besturingssysteem van QNX Software Systems.
Ook Nokia heeft voor een dergelijke oplossing gekozen in zijn 'slimme telefoon'. Het Finse telecombedrijf simuleert de Palm gebruikersinterface op het Epoc OS, omdat het Symbiansreal time functionaliteit nodig heeft voor zijn toepassingen.
Volgens analisten zou Motorola om een vergelijkbare reden ook kiezen voor emulatie, maar het bedrijf zelf blijft volhouden dat het een complete versie van Palms besturingssysteem in zijn telefoons gaat implementeren.
Al met al zal de handheld-fabrikant deze ontwikkeling met lede ogen aanzien. De royalties die het concern incasseert voor emulatie van zijn besturingssysteem vallen immers in het niet bij de licenties op het originele product.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-23T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.