Microsoft krijgt toegang tot Linux

Dankzij het noodlijdende Corel bestaat de kans dat Microsoft met zijn .NET-software toegang krijgt tot het Linux-platform.

Die conditie is afgesproken op het moment dat Microsoft deze maand een aandeel nam van 135 miljoen dollar in Corel. In een verklaring aan de Securities and Exchange Commission (SEC) zegt Corel: "Corel verleent hierbij aan Microsoft de optie voor Corel om delen van of het gehele .NET-systeem van het Windows Platfom beschikbaar te stellen voor het Linux Platform." Volgens de SEC-verklaring heeft Microsoft drie jaar de tijd om de zogeheten 'Port Project'-optie uit te voeren.
Volgens Microsoft is het niet van plan de optie op dit moment te benutten. Het is ook niet te verwachten dat het softwareconcern een eventuele stap naar Linux in eigen huis zal voorbereiden. Eerder zal Microsoft een eventuele ontwikkeling van .NET voor Linux overlaten aan Corel, dat al zoveel ervaring met het besturingssysteem heeft opgebouwd.
Bovendien bestempelt Microsoft Linux nog steeds als een onrealistische bedreiging. Het softwareconcern gelooft dat pas over een periode van vijf jaar Linux een serieuze optie wordt voor de zakelijke markt. Toch overweegt Microsoft nu al om consumenten te ondersteunen die zowel Linux als Windows gebruiken. "Maar we blijven gefocused op Windows", aldus Microsoft.
De verklaring voor de SEC heeft tevens vraagtekens geplaatst bij de productkoers die Corel gaat volgen. In eerste instantie hamerden vertegenwoordigers van het softwarebedrijf erop dat Corel onvoorwaardelijk het Linux-pad blijft kiezen. Maar inmiddels is tevens duidelijk geworden dat Microsoft tenminste twintig kopieën van de eerste bèta-versie van het volgend jaar te lanceren Visual Studio.NET aan Corel beschikbaar stelt. Corel krijgt daardoor de mogelijk of voor Linux of voor Windows te kiezen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.