Kleur en extra snelheid op nieuwe Visors

Handspring geeft zijn familie van handheld-computers kleur en snelheid met het uitbrengen van twee nieuwe producten.

Van het duo is de Visor Prism de meest in het oog springende. Dit apparaat is de eerste Handspring pda die beschikt over een 16-bit kleurenscherm, waardoor het ruim 65 duizend kleuren kan weergeven.
De Visor Platinum is met zijn zwart-wit beelden op het eerste gezicht wat minder spectaculair, maar haalt volgens het bedrijf wel een snelheid die ruim 50 procent hoger ligt dan die van zijn voorganger en andere handhelds die gebruiken maken van het Palm OS. Een prestatie die grotendeels op het conto is te schrijven van Motorola's 33 MHz Dragonball VZ processor, die het hart vormt van beide machines.
Zowel de Prism als de Platinum zijn voor de Benelux vanaf eind oktober te bestellen op de Europese Handspring site (http://wwww.handspring.com/europe) en nog voor het eind van dit jaar leverbaar. De Prism zal met de huidige stand van de euro ruim 1200 gulden kosten, terwijl de Platinum voor een kleine 800 gulden over de toonbank zal gaan.
Hiermee brengt Handspring, dat zijn huidige succes voor een belangrijk deel te danken heeft aan de lage prijzen die het hanteert, voor het eerst producten uit voor de bovenkant van de markt. Een segment waar Palm, Casio en Hewlett-Packard niet bepaald denderende verkoopscijfers laten noteren. Toch zijn er volgens Handspring wel degelijk klanten die extra willen betalen voor kleur en meer snelheid. "We vonden dat het tijd werd om onze productlijn aan te vullen", aldus woordvoerder Brian Jaquet, die verder zegt geen problemen omtrent de levering van beeldschermpjes te verwachten
Diverse ontwikkelaars hebben daarnaast een aantal nieuwe Springboard modules ontwikkeld voor de nieuwe pda's, zoals een MP3-speler van Good Technology, een kleuren gamepakket van Geo Discovery en een GPS (Global Positioning System) navigatiesysteem.
Verder heeft Ideo een gratis software vernieuwing op de markt gebracht voor haar Eyemodule. Hiermee kunnen gebruikers foto's maken op zowel de Prism als de Platinum Visor.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-17T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.