Twijfels over mobiele Microsoft-database

Software-analisten betwijfelen of Microsoft het met zijn database SQL Server 2000 Windows CE, bedoeld voor pocket-pc's, kan opnemen tegen de concurrentie.

Veel analisten beschouwen het systeem als minder veelzijdig dan de database-producten van concurrenten als Oracle, IBM, Sybase, Infromix en Centura. Ze wijzen erop dat een connectie voor pocket-pc's met louter een Windows-'backend' waarschijnlijk niet voldoende is in een wereld met een grote variatie aan applicaties. Bovendien is in de sector van mobiele computertoepassingen de database niet het belangrijkste onderdeel. Vele analisten beschouwen de connectiviteit als de belangrijkste sleutelfactor, met andere woorden de vraag: kan het systeem overweg met andere databases en andere applicaties?
Microsoft is op dit moment geen belangrijke speler in de applicatie-markt en het ondersteunt bovendien niet de platforms die draaien onder rivaliserende besturingssystemen zoals Palm OS. De beste kansen liggen dan ook in het verschiet voor de systemen die meedere platforms aankunnen, zoals CE, Plam, EPOC, ZXWorks en het Dos-besturingssysteem. Deze meervoudige ondersteuning wordt wel geleverd door Microsoft's belangrijkste concurrenten.
De analisten wijzen er bovendien op dat Microsoft's mobiele database, die een omvang heeft van 1 Mb waarschijnlijk te groot is voor veel mobiele applicaties.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-02T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.