Oracle9i draait onder een naamloos OS

De 9i Appliance Server van Oracle draait onder een niet nader benoemd besturingssysteem dat elementen bevat van Solaris en Linux.

De 9i Appliance Server, die tijdens de zomer werd gelanceerd, komt in december beschikbaar op de Proliant DL360 ultradunne twee-weg server. Behalve Compaq hebben ook Sun Microsystems en Hewlett-Packard aangekondigd hun servers te bundelen met de 9i Appliance Server.
Volgens Oracle-topman Larry Ellison heeft zijn concern bewust gekozen voor een besturingssysteem op basis van Solaris- en Linux-elementen en zonder specifieke merknaam, omdat het volgens hem onbelangrijk is voor de gebruiker welk besturingssysteem wordt toegepast. Wat gebruikers volgens Ellison wel willen is een "simpel te gebruiken" product, dat ze gemakkelijk kunnen installeren.
De 9i Appliance Server wordt op de markt gebracht in een vooraf geconfigureerde versie, zodat gebruikers zich daarover niet meer het hoofd hoeven te breken. Deze techniek werd eerder ook al toegepast door Microsoft met zijn Windows 2000 Datacenter Server producten. Volgens Ellison, die sprak op de Comdex/Fall 2000, behandelen softwareleveranciers hun klanten nog te veel als hobbyïsten, terwijl deze juist zitten te wachten op producten waar ze niet te veel aan hoeven te sleutelen alvorens er optimaal gebruik van te kunnen maken.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.