Legato introduceert Europese strategie

Partners van Legato kunnen rekenen op meer ondersteuning. Het bedrijf introduceert een overkoepelend Europees kanaal, waar partner van kunnen profiteren.

Legato zet opleidingsprogramma's en communicatie-initiatieven op om Legato partners te ondersteunen. Het bedrijf wil op deze manier beter tegemoetkomen aan de groeiende eisen die organisaties hebben op het gebied van opslagbeheer. Verder komen er trainingen en een jaarlijks certificatieschema.
"De vraag vanuit de markt is veranderd," aldus Bert Kraaikamp, directeur Benelux binnen de organisatie. "Het bedrijf is van oudsher technisch georiënteerd op backup en herstelproducten. De huidige markt is veel meer gericht op oplossingen als, 'hoe kan ik mijn systemen zo goed mogelijk actueel houden'. Dit is de reden waarom Legato zijn koers wijzigt. Met het certificatieprogramma krijgen wij meer gespecialiseerde wederverkopers die onze klanten beter kunnen bedienen," aldus Kraaikamp.
Het certificatieprogramma bestaat uit drie gradaties waarin wederverkopers zich kunnen specialiseren. De ALP, Authorized Legato Partner, wordt getraind voor de simpele oplossingen van Legato. De ESP, Enterprise Solution Partner, wordt getraind om zich meer te richten op de markt voor grote bedrijven en de high availability markt. Als Premier ESP wordt men getraind in alle productcategorieën van Legato.
Legato organiseert ook zogenaamdebootcamps, een driedaagse training, waarvoor bedrijven zich kunnen aanmelden om zich te certificeren. In december vindt een dergelijke happening plaats in België, waarvoor volgens het bedrijf zich zo'n 70 tot 80 bedrijven zullen inschrijven.
Legato sponsort de catamaran van de bekende Britse zeiler Tony Bullimore, die deel gaat nemen aan The Race, een nonstop sprint om de wereld met een totale lengte van meer dan 40.000 kilometer die op 31 december 2000 start in Barcelona. De catamaran is herdoopt en vaart nu onder de naam Team Legato. Team Legato wordt mede ondersteund door een aantal partners en klanten zoals EMS. De catamaran is uitgerust met camera's en satellietapparatuur en is zowel op internet (http://www.therace.org) als op televisie te volgen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-21T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.