WAP 2 telefoons volgend jaar op de markt

De eerste telefoons die gebaseerd zijn op de WAP 2 specificatie zullen voor het eind van het volgend jaar op de markt verschijnen.

De specificatie zelf is vanaf juni 2001 beschikbaar. Belangrijkste aspect van het nieuwsteWireless Application Protocol is een Html extensie die het mogelijk maakt om WAP sites te ontwerpen die op ieder apparaat te lezen zijn. Daarnaast ondersteunt deze versie kleur, graphics, data synchronisatie en de mogelijkheid om grote bestanden binnen te halen. Ook de beveiliging zou verbeterd zijn.
"Het is zeker dat er voor het eind van 2001 al WAP 2 producten op de markt zullen zijn", aldus Scott Goldman, ceo van het WAP Forum, op het deze week in Sevilla gehouden WAP-congres. "Maar waarschijnlijk al veel eerder."
Voor iedereen die WAP een warm hart toedraagt, en dat lijken er vrij weinig te zijn, is het te hopen dat de verbeteringen aan het protocol ertoe zullen leiden dat de kwaliteit van deWapsites toeneemt. Want dat die bedroevend is wees een eerder dit jaar gehouden onderzoek van Forrester Research uit. Vijftig sites werden getest op ontwerp, functionaliteit en toepassingen. Uiteindelijk doorstond geen van de onderzochte sites de test. Darnaast wordt WAP, in tegenstelling tot het Japanse I-mode, slechts schoorvoetend omarmd door aanbieders.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-30T00:00:00.000Z René van Vemde
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.