Volantis laat webtalen communiceren

Het Britse Volantis zegt een platform te hebben ontwikkeld dat gebruikers in staat stelt via alle gangbare webtalen één en dezelfde website te benaderen.

Volgens Volantis maakt het niet uit welke markup-taal wordt gebruikt: Html 3, Html 4, Xhtml, WML, Hdml of cHtml. Daarmee zou het bedrijf een belangrijke stap hebben gezet op de weg naar een echt gebruiksvriendelijk Internet, ofwel de mogelijkheid websites te benaderen vanuit allerlei verschillende webgebaseerde technologieën en apparaten.
Tot op heden moesten bedrijven die bijvoorbeeld een dienst wilden aanbieden via het Wap-kanaal, daarvoor een aparte site in het leven roepen, gebaseerd op WML. Dat kost zowel veel tijd als geld. Er zijn weliswaar technieken op de markt waarmee Html-inhoud kan worden omgezet in een WML-variant, maar die vinden weinig aftrek. Dat komt vooral omdat de meeste Html-pagina's niet geschikt zijn om te bekijken op een mini-schermpje.
Volantis zegt dat probleem te hebben opgelost. De door het bedrijf ontwikkelde software is gebaseerd op een set Java-custom tags, die zijn geschreven voor elk los element op een webpagina, zoals links, illustraties, tekst, etc. De samensteller van de website gebruikt deze tags om de pagina op te bouwen, in plaats van de standaard Html-codes. Hoewel dergelijke tags eigenlijk 'apparaat-onafhankelijk' zijn, heeft Volantis ze zodanig ontworpen dat ze 'apparaat-bewust' zijn geworden.
Het software-platform van Volantis bevat een systeem-encyclopedie waarin de gegevens zijn opgeslagen van meer dan tweehonderd Internetgebaseerde apparaten en systemen. Het gaat dan om zaken als deform factor, de weergavecapaciteiten, de inputmogelijkheden, de bandbreedte en de beveiliging. Als een gebruiker de met de Volantis-tags gecreëerde website benadert, wordt eerst bepaald met welk apparaat en welke taal hij dat doet en vervolgens worden de benodigde gegevens uit de systeemencyclopedie gehaald. Daarmee wordt de gezochte website benaderd en in de juiste samenstelling op het scherm van de gebruiker wordt getoond.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-11T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.