Serveromzet blijft in de lift zitten

De servermarkt verkeert in blakende gezondheid. Volgens IDC is de wereldwijde verkoop van servers in het 3e kwartaal gestegen met 12% naar 15,4 miljard dollar.

De resultaten zijn des te opmerkelijker vanwege de heersende malaise in de technologiesector, met name onder de dotcommers, en de steeds scherpere prijzen die door de leveranciers worden gehanteerd. De vraag is nu of de omzetgroei doorzet, of dat servermarkt in het komende vierde kwartaal last zal krijgen van de terugval in pc-verkopen.
Volgens IDC is de groei van de servermarkt vooral te danken aan de met Intel-processoren uitgeruste servers en dan in het bijzonder de 'thin servers' die draaien onder Windows, Linux en Unix. De omzet uit deze machines, die vooral erg populair zijn bij Internet service providers (isp's) en application service providers (asp's), steeg met maar liefst 400 procent.
Op het niveau van de leveranciers blijft IBM zijn koppositie behouden met een omzet van 3,2 miljard dollar. Big Blue noteerde echter slechts een geringe groei. Dat kan niet gezegd worden van topconcurrent Sun Microsystems. Het concern scoorde maar liefst 63 procent hoger en zit IBM nu met een omzet van 2,8 miljard dollar dicht op de hielen. Compaq neemt vlak achter Sun een derde plaats in met een omzet van 2,7 miljard dollar, gevolgd door Hewlett-Packard met 2,3 miljard dollar in omzet. De top vijf wordt afgesloten door Dell dat een serveromzet boekte van 898 miljoen dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.