Turbolinux komt uit met clusterproduct

Turbolinux brengt Enfuzion op de markt. Deze clustering-software smeedt bestaande Linux-, Unix- en Microsoft-systemen om tot een supercomputer

Met Enfuzion zijn relatief goedkope computers aan elkaar te knopen via een snel netwerk. Dat maakt het mogelijk grote rekenopdrachten parallel te verwerken zijn. In plaats van de opdracht uit te laten voeren door één snel maar uiterst kostbaar processorsysteem wordt de opdracht opgesplitst in onderdelen die op in het netwerk opgenomen clientprocessoren verwerkt worden.
Honderden computers in een bedrijfsnetwerk zijn op deze manier in staat om tegen relatief lage kosten grote rekenopdrachten te verwerken. Pluspunt van het product van Turbolinux is dat de netwerken heterogeen van samenstelling kunnen zijn. Linux, Unix-systemen en Windows NT server- en werkstation-uitvoeringen zijn door elkaar te gebruiken. Enfuzion knoopt de systemen als een soort middleware-product aan elkaar.
Turbolinux beweert dat zijn nieuwe product beter is dan het bestaande clusteringproduct voor Linux Beowulf, omdat dit laatste product vraagt om aanpassingen van applicaties en serverknooppunten speciaal ingericht moeten worden op dit systeem. Enfuzion wijkt af van het 'open-source'-concept binnen de Linux-wereld. De producent vraagt vijfduizend dollar voor het product.
Een verslag van een test van Enfuzion is te vinden op:http://www.ddj.com/articles/2000/0007/0007a/0007a.htm
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-19T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.