Debis IT Services wil in Nederland IT-top

Debis IT Services wil voor 2003 een toptien-positie in Nederland veroveren. Het accent ligt daarbij op overnames. Op dit moment onderhandelt de IT-dienstverlener met een nog onbekende partij van zo'n duizend man sterk.

De automatiseerder is nagenoeg onbekend in Nederland. Hij hoort met een omzet van 156 miljoen gulden en 520 medewerkers tot het peloton van IT-dienstverleners. Om de middelmaat te ontstijgen, zijn meer naamsbekendheid en omzet nodig. Campagnes en overnames vormen daarvoor de geijkte instrumenten. Een nieuw managementteam (algemeen directeur Jos Bosman, ex-Baan, en commercieel directeur Edwin Kennedy, ex-EDS, ondersteund door Jan Sinoo, ex-directeur EDS Benelux, die lid directieraad Debis IT Services) moet de vaart in het bedrijf brengen.
Debis IT Services, ook wel Debis Systemhaus genoemd, is deel van de Duitse dienstverlener Daimler Chrysler Services (Debis) AG. Deze dochter van Daimler Chrysler biedt naast IT-diensten zeer lonende financiële diensten aan. In Nederland is Debis IT Services actief op het gebied van uitbesteding, detachering, databasemanagement, netwerkondersteuning, SAP-hosting en Internet-dienstverlening. Klanten zijn het Kadaster, Ben, Tiptel, het Leger des Heils, Veronica, Pharmachemie en Artsen zonder Grenzen. Naast het hoofdkantoor in Vianen zijn er vestigingen in Heerlen, Oudemeer/Schiphol en Purmerend.
De afgelopen jaren heeft Debis IT Services (17.800 werknemers) in Europa een sterke positie verkregen in Spanje, Frankrijk en Midden-Europa. In Duitsland staat het systeemhuis aan de IT-top. "Maar in Groot-Brittannië en de Benelux valt nog veel te doen", constateert vertrekkend directeur Karl Heinz Achinger. Zijn opvolger, Konrad Reiss, komt van Cap Gemini Duitsland.
Tien jaar geleden is Debis AG op eigen benen gezet, met Debis Systemhaus als IT-tak. "Er bestaan geen plannen voor de verkoop van Debis Systemhaus. Ook van een beursgang is geen sprake", zei Klaus Mangold, bestuursvoorzitter van Debis AG, op de jaarlijkse persconferentie in Berlijn. Hij reageerde op geruchten dat de niet-automobiel-activiteiten van Debis AG zouden worden afgestoten. Volgens Mangold noteerden beide takken van Debis AG - de financiële dienstverlening en de IT-activiteiten - vorig jaar goede groeicijfers. Het bedrijf zette in 1999 250 miljoen euro om in Internet-diensten en wil dit in 2000 fors verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-01-26T00:00:00.000Z Rik Sanders