KPN en Nokia maken draadloze 'huisnetwerken'

Nokia en KPN gaan in Nederland samen een nieuwe generatie draadloze apparatuur ontwikkelen voor gebruik in huis. In 250 Nederlandse huishoudens en bedrijven wordt gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van de apparaten.

Tevens willen de twee onderzoeken of er bij consumenten wel behoefte bestaat aan een draadloos netwerk in huis voor koppeling van PC's, laptops, televisie, dvd-speler, telefoons en dergelijke.
Het duo meent zelf overigens dat er zeer veel belangstelling bestaat voor dergelijke apparatuur, vooral bij kleine bedrijven, telewerkers en mensen die nu nog intensief hun PC gebruiken. Dat laatste is niet meer nodig, omdat ze dan ook met de nieuwe apparaatjes toegang kunnen krijgen tot Internet.
De eerste testfase richt zich op technisch onderzoek waarbij in verschillende woningtypen de kwaliteit en het bereik van de verbindingen wordt bekeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-11T00:00:00.000Z Redactie Computable