Extra miljoenen voor ICT in onderwijs

Minister Loek Hermans van Onderwijs maakt vijftien miljoen gulden vrij voor subsidieregelingen op het gebied van ICT in het onderwijs. Dit heeft de bewindsman vanochtend bekend gemaakt op de Regionale ICT-Onderwijsdag in de Amsterdamse Rai.

Een jury bestaande uit specialisten gaat beoordelen welke projecten voor een subsidie in aanmerking komen. Hierbij valt te denken aan ontwikkeling van digitaal lesmateriaal of netwerkproducten.
Hermans verwacht dat de scholen in het voortgezet onderwijs nog dit jaar aangesloten worden op het landelijk onderwijsnetwerk Kennisnet. Het basisonderwijs volgt in 2002. In totaal krijgen 11.500 scholen een aansluiting, waardoor ongeveer drie miljoen gebruikers over Kennisnet zullen surfen. Het ministerie besteedt tot 2002 670 miljoen incidenteel en een jaarlijks bedrag dat oploopt tot 250 miljoen aan ICT in het onderwijs. De minister hoopt meer geld binnen te halen als de regering zich in april buigt over de besteding van de financiële meevallers. "Ik zal mij in deze discussie zeker roeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.