Snelle, mobiele verbindingen pas in 2007

Hoewel aanbieders als Nokia en Orange zeggen binnen twee jaar mobiele apparatuur met een snelheid van 2 Mbps met elkaar te kunnen verbinden, duurt het volgens Forrester Research zeker tot 2007 eer dat zo ver is. En dan nog alleen in stedelijke gebieden.

In het deze week verschenen rapport 'Mobile's High-Speed Hurdles' steekt Forrester niet onder stoelen of banken dat de leveranciers hun (potentiële) klanten veel te veel beloven. Nieuwe, nog verder te ontwikkelen, technologieën als General Packet Radio Service (GPRS) en Universal Mobile Telecommunications System (UMTS) maken hoge snelheden mogelijk, maar pas nadat zij zijn gestandaardiseerd en wijdverbreid worden toegepast. En daar zit hem de kneep.
"Om de mobiele snelheden te verhogen en wereldwijde koppelingen aan te bieden, worden thans nieuwe technologieën ontwikkeld, zoals verbindingen die altijd open staan en Blue Tooth die via korte radiogolf hogesnelheidsverbindingen mogelijk maakt tussen apparatuur en netwerken", zegt Lars Godell, analist bij Forrester. "De voordelen van deze technologieën zullen echter later dan beloofd ontstaan, vanwege een aantal oorzaken. De belangrijkste is nog wel dat de telecommunicatiebedrijven niet staan te springen om de enorme investeringen te doen in de bouw van een geheel nieuw, mobiel netwerk. Rammelende standaarden en incompatibele apparatuur zullen vroege gebruikers veel hoofdbrekens kosten."
Forrester biedt ondernemingen handvatten om geleidelijk mobiele verbindingen met hoge snelheden te kunnen gaan gebruiken.
Meer informatie ophttp://www.forrester.com/ER/Press/Release/0,1769,263,FF.html.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable