Nebib legt contact met startende dot.coms

De marktonderzoeksbureaus lijken het op geen enkele manier eens te kunnen worden over de vraag wat de stand van zaken ten aanzien van e-commercie en e-zakendoen in Nederland nu feitelijk is - hopeloos achterlopend of wel degelijk in de top van Europa.

Wel is duidelijk dat er een ware vloedgolf van startende Internet-bedrijven in Nederland aan het ontstaan is.
Tegelijkertijd valt op dat steeds meer gevestigde ondernemingen geld reserveren om te kunnen investeren in dit soort starters. Het doel van deze investeringsfondsen is vaak - minimaal - tweeledig. Men wil graag een vinger aan de pols houden, zodat bijtijds geprofiteerd kan worden van nieuwe technieken en concepten. Ongetwijfeld speelt ook een financieel motief mee. In een vroegtijdig stadium investeren in een succesvolle dot.com (of liever dot.nl) kan bij een eventuele beursgang een lucratieve aangelegenheid blijken te zijn. Bovendien vaart de huidige beurskoers er wel bij.
De vraag is echter hoe die vinger aan de technologische pols is te krijgen? Met andere woorden: hoe valt voldoende en vooral ook relevante informatie te verkrijgen over de op zolderkamertjes en in bedrijfsverzamelgebouwen van start gaande Internet-ondernemingen? Op dit punt is Nebib actiefhttp://www.nebib.nl).
Deze Nederlandse Beurs voor Investeringen in Bedrijven en Ondernemingen legt contact tussen aanvragers en aanbieders van risicodragend vermogen. Het bedrijf - dat onder andere met Twinning en andere verstrekkers van durfkapitaal samenwerkt - beschikt over website waar informatie over te financieren projecten te verkrijgen is. Ook is een via email werkende informatieservice voorhanden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-27T00:00:00.000Z Redactie Computable