Veertig man minder bij 3Com-Benelux

De reorganisatie van 3Com kost wereldwijd zo'n drieduizend banen; in de Benelux verdwijnen veertig mensen. Directeur Bert van der Zwan denkt dat ze vrijwel allen een nieuwe baan vinden bij 3Com's partners. In totaal werken er bij het bedrijf 120 mensen.

Op The Internetworking Event in de Amsterdamse RAI legt de directeur uit hoe de reorganisatie uitpakt (zie vnunet.nl IT-nieuws van 21 maart). Omdat het 3Com niet is gelukt de afgelopen tien jaar in de top drie te komen van leveranciers van producten voor de kern van het netwerk, gaat het bedrijf hier geen inspanningen meer verrichten. Cisco, Lucent en Nortel blijken 3Com steeds op een veilige afstand hebben kunnen houden. "Bovendien is hier sprake van een vervangingsmarkt", zegt Van der Zwan. Hetzelfde geldt voor de markt voor analoge modems. Hier stapt het bedrijf helemaal van af; om zich beter te kunnen richten op breedbandmodems.
Inmiddels heeft Van der Zwan met grote klanten rond de tafel gezeten om de nieuwe richting van het bedrijf door te spreken. De meesten waren geschrokken van de berichtgeving rond de reorganisatie, zo vertelt hij, maar konden na het gesprek begrip opbrengen voor de drijfveren. Ook waren zij gerustgesteld nadat zij te horen kregen dat 3Com nog wel de producten blijft leveren uit het huidige pakket, maar voor de wan- en lan-core dus geen nieuwe producten meer gaat ontwikkelen.
3Com wil nu zijn brood verdienen op de soho-, mkb- en consumentenmarkt, onder meer door draadloze netwerken te verkopen voor kleine bedrijfjes (zoals advocatenkantoren en thuiswerkers). Hiertoe zijn eerder al allianties aangegaan met bijvoorbeeld Symbol Technologies. Van der Zwan zegt dat hiervoor veel belangstelling bestaat. "Voor nog geen duizend gulden heb je al een draadloos netwerkje; dat product loopt goed." Van der Zwan verwacht volgend jaar weer groeicijfers van rond de 30 procent te kunnen presenteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-29T00:00:00.000Z Redactie Computable