Personeel Wang woedend op Getronics

De integratie van Wang en Getronics leidt tot onrust onder de voormalige werknemers van Wang Nederland. Vakbonden FNV en CNV melden dat 80 procent van de leden die van Wang afkomstig zijn, zich heeft uitgesproken tegen de cao van Getronics. De voorzitter van de ondernemingsraad spreekt van een groot wantrouwen jegens de overnemende partij.

Het Nederlandse bedrijf Getronics nam in de zomer van 1999 Wang Global over.
In januari van dit jaar bereikte het bedrijf een principe-akkoord met de bonden over een nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling. De meerderheid van de vakbondsleden die onder deze cao vallen, heeft inmiddels ingestemd met de overeenkomst. Opvallend was wel dat de vakbondsleden van het voormalige Wang niet kunnen leven met het akkoord. Ongeveer 80 procent stemde tegen.
Vakbondsbestuurder Gerard van Hees van FNV Bondgenoten zegt dat er onvrede heerst onder de voormalige medewerkers van Wang over de integratie met Getronics. "De arbeidsvoorwaarden van Wang waren altijd beter dan bij Getronics. In de huidige cao gaan de mensen er weliswaar niet op achteruit, maar zij zijn bang dat dit in de toekomst toch gebeurt."
Volgens personeelsmanager Mattijs Kropholler van Getronics is er niet veel aan de hand. "Slechts 62 mensen hebben tegen de nieuwe cao gestemd. En dat is niet veel, want Wang telde ongeveer 700 werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-31T00:00:00.000Z Redactie Computable