Advocaten overspoeld met WOL-reacties

De Amsterdamse advocaten Spong en Hammerstein, die de belangen van gedupeerde World Online-beleggers willen behartigen, zijn naar eigen zeggen gisteren overspoeld met honderden aanmeldingen. Als gevolg van de drukte waren beide juristen nauwelijks

bereikbaar. "Het loopt storm", aldus een medewerkster.
Volgens haar waren het niet alleen particulieren die zich melden, maar ook bedrijven. "Het is nog maar de tweede dag, maar de mensen weten ons wel te vinden. Als de rust is teruggekeerd, sturen we iedereen een brief met daarin meer informatie."
Het advocatenduo gaat bekijken welke juridische stappen mogelijk zijn. Spong neemt daarbij het strafrechtelijke aspect voor zijn rekening en Hammerstein de civiele kant van de zaak. De advocaten zijn ook bezig met het opzetten van een website waar gedupeerde beleggers zich kunnen inschrijven.
De koers van het aandeel World Online herstelde zich gisteren weer iets van de klappen die het Internetbedrijf van Nina Brink eerder opliep. Gistermiddag noteerde het fonds 17,30 euro, een stijging van 8 procent ten opzichte van een dag eerder. Tegenover de introductiekoers is het echter nog altijd een daling van 25,7 euro.
Inmiddels lijkt ook ABN-Amro, de bank die de beursgang begeleidde, in toenemende mate onder vuur te komen. De Nederlandsche Bank (DNB) is als toezichthouder op de Nederlandse banken een onderzoek begonnen naar de manier waarop ABN Amro de beursgang van World Online heeft begeleid. "We hebben er een team van onder andere economen en juristen opgezet", aldus een zegsman gisteren in NRC-Handelsblad. "Het gaat om een standaard onderzoek dat we vaker doen naar aanleiding van beursintroducties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable