Nederland raakt achter met ICT in onderwijs

Nederland loopt achter op het gebied van virtueel hoger onderwijs. Dit schrijft de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) in een brief aan minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken.

Er gebeurt volgens de raad wel het nodige op het gebied van ICT in het onderwijs, maar de initiatieven zijn te kleinschalig en te versnipperd.
De Open Universiteit (OU) en de Universiteit Twente zijn de voorlopers met studeren via Internet. De OU heeft inmiddels alle opleidingen op het wereldwijde web gezet. Daarnaast zijn alle Nederlandse universiteiten zo langzamerhand met virtueel onderwijs bezig. Toch is dit nog onvoldoende om de achterstand op andere landen in te lopen.
De AWT pleit dan ook voor een inhaalslag. De ontwikkeling van virtuele universiteiten moet zeer serieus worden genomen. En er is natuurlijk meer geld nodig om universiteiten toe te rusten om de concurrentie op dit gebied aan te gaan. Ook is er behoefte aan meer docenten. AWT wil dat virtueel onderwijs bij de volgende verdeling van subsidiegelden prioriteit krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable