Rijk wil IT-gebruik krachtig stimuleren

'Nederland gaat digitaal' - onder deze slogan schaart de overheid een aantal initiatieven die het IT-gebruik in Nederland moeten bevorderen. Voor de campagne is zeven miljoen gulden vrijgemaakt.

"De mogelijkheden die ICT biedt, worden in Nederland nog niet optimaal benut. We moeten ICT snel oppakken, anders verspelen burgers, overheid en bedrijfsleven belangrijke kansen", stelt minister Jorritsma (Economische Zaken). Het is volgens haar een taak van het rijk om daarvoor de noodzakelijke ruimte te bieden. "Vanaf nu biedt de overheid iets extra's: een krachtige gezamenlijke aanpak. De verschillende ministeries willen informatie over ICT voortaan onder één vlag presenteren en bovendien alle andere overheidsinstellingen prikkelen om die vlag ook te gebruiken." Jorritsma stelt voor dit en volgend jaar zeven miljoen gulden beschikbaar voor een voorlichtingscampagne over de kansen die IT het midden- en kleinbedrijf biedt.
De campagne is vooral gericht op elektronisch zakendoen. Hij omvat advertenties, brochuremateriaal en televisiespotjes. Ook organisaties als bedrijfschappen en Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers, worden ingeschakeld. Syntens heeft in zijn vijftien vestigingen een demonstratiecentrum voor elektronische handel ingericht.
Minister Van Boxtel (Grote Steden en Integratiebeleid) brengt zijn 'digitale trapveldjes' onder het logo 'Nederland gaat digitaal'. Dat zijn plekken in achterstandswijken van grote steden waar mensen met computers kunnen leren omgaan. Ook stelt hij gemeenten middelen ter beschikking om hun websites beter te kunnen inzetten in hun relatie met de burgers.
Minister Hermans (Onderwijs) zet eveneens een aantal initiatieven voort onder 'Nederland gaat digitaal'. De invoering van computers op de scholen en de aansluiting van alle twaalfduizend onderwijsinstellingen op Internet zijn daarvan de opvallendste. De overheid heeft daarvoor 1,7 miljard gulden uitgetrokken voor deze kabinetsperiode. Daarna is jaarlijks 350 miljoen gulden beschikbaar. Hermans wil binnen twee jaar alle scholen op Internet hebben aangesloten. Daarvoor komen extra middelen uit de voorjaarsnota beschikbaar.
Alle uitingen over 'Nederland gaat digitaal' zijn te vinden op de websitehttp://www.nederlandgaatdigitaal.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-08T00:00:00.000Z Redactie Computable