Wetenschap over prestatieverbetering sites

Dat het WWW-congres van de Isoc, dat nu nu plaatsvindt in de RAI te Amsterdam, voortkomt uit een initiatief van wetenschappers, is af en toe goed te merken aan de grondigheid en het detail waarmee al dan niet aan een universiteit verbonden onderzoekers hun bevindingen presenteren.

Tijdens een sessie over prestatieverbetering van websites op Internet zijn een specifieke instelling van het Http 1.1 protocol, aanvaardbare responstijden van e-commercie sites en intelligente methoden voor webcaching besproken.
Craig Wills, informaticus bij het Worcester Polytechnic Institute, heeft door de prestaties van zevenhonderd populaire, over de wereld verspreide websites te meten aangetoond dat het Http 1.1 protocol beter is dan de vorige versie, vooral bij het gebruik van 'pipelining'. Verder ontdekte de wetenschapper dat hoe meer objecten door een computer opgevraagd worden van een server, hoe eerder de server een time-out zal geven en er opnieuw een verbinding met de computer tot stand moet komen, waardoor de responstijd oploopt.
Nina Bhati deed voor HP onderzoek naar aanvaardbare responstijden bij het kopen van hardwareproducten via de online HP-winkel. Zij deed onderzoek onder een aantal gebruikers van e-commercie-sites die al eerder zelf online producten aangeschaft hadden. Haar bevindingen zijn dat responstijden zoals ze overkomen op de internetter meer zeggen dan kale cijfers uit het systeem alleen. Gebruikers ervaren pagina�s die nul tot vijf seconden doen over het laden als snel. Tien seconden is onacceptabel. Hoe verder een gebruiker in het verkoopproces is, hoe eerder het laden van pagina�s als traag ervaren wordt. Ook zeiden de onderzochte gebruikers nooit terug te keren naar een e-commercie site als het te lang duurde. Voor haar onderzoek maakte Bhati alleen gebruik van de site van HP.
Sandeep Sibal, onderzoeker bij het Amerikaanse telecombedrijf AT&T, introduceert een intelligente architectuur voor webcaching. Het systeem dat hij ontwikkelde maakt het mogelijk om proxy-servers zichzelf te laten configureren in automatisch te vormen hiërarchieën. Dit maakt het mogelijk om Internet dichter bij de gebruiker op te slaan, zodat het sneller op te vragen is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-17T00:00:00.000Z Redactie Computable