Arbeidsbureaus helpen werkelozen aan IT-baan

De arbeidsbureaus in Limburg en Oost-Brabant beginnen alle een speciaal team om werkzoekenden aan een baan in IT te helpen. De proef van het regionale arbeidsbureau voor Zuidoost-Brabant in Eindhoven is zeer succesvol.

Een speciale eenheid van het regionale arbeidsbureau zoekt sinds begin dit jaar vacatures die passen bij ingeschreven werkelozen. Voorlichtster Karin Braks: "We zoeken een bedrijf voor degenen die bij ons in de bakken zitten." Deze eerste inventarisatie vindt iedere ochtend plaats. Zo hielp de oranisatie totnogtoe 32 werkzoekenden direct aan een IT-baan.
De dienstverlening, deels door de Europese Commissie gesubsidieerd, is voor bedrijven niet gratis. Een gekwalificeerde werkzoekende bij een bedrijf plaatsen kost de onderneming zesduizend gulden. Coördinator Ronald Nijs: "Dat is voor de branche heel goedkoop. We hoeven geen winst te maken, maar willen wel zo veel mogelijk werkelozen helpen."
Voor hetzelfde bedrag selecteert de eenheid voor een bedrijf geschikte kandidaten die na enige omscholing een IT-vacature kunnen vervullen. Deelnemers zijn na afloop van de scholing verzekerd van een baan als helpdeskmedewerker, programmeur of netwerkbeheerder.
De zestien regionale arbeidsbureaus splitsen deze zomer in zes publieke en een zestal commerciële delen. De IT-eenheid in Eindhoven is een voorproefje van de commerciële activiteiten van het arbeidsbureau. "Na de privatisering ontstaan veel meer van deze organisaties", voorspelt Braks. De privatisering zal de prijs van bemiddeling omhoogdrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-19T00:00:00.000Z Redactie Computable