KPN tegen Internetten met vast tarief

KPN gaat bezwaar aantekenen bij de Opta tegen het aanbieden van Internetverbindingen aan concurrent MCI Worldcom tegen een vast (laag) maandtarief. Volgens KPN-woordvoerder Michel Hueber gaat dit ten koste van de capaciteit op het spraaknetwerk van KPN.

"Dit is echt een stap terug. Opta heeft eerder juist erkend dat ons spraakverkeer van het dataverkeer gescheiden moet worden". KPN heeft reeds vergevorderde plannen om via de speciale voorselectie 06760 het Internetverkeer los te koppelen van het spraakverkeer en hiervoor speciale, lage tarieven te berekenen aan de Internetproviders en concurrerende telecomaanbieders. Dit is de vorm van Internetten-met -tikken, waar KPN geen moeite mee heeft. Zo niet met de andere vorm, want zonder preselectie kan geen loskoppeling plaatsvinden, beweert de KPN'er.
"Zoals Opta het met een vast, laag tarief per maand wil, kan het echt niet", volgens Hueber, "want met het aanbieden van Internet tegen een vast laag tarief ontbreekt de prikkel bij de gebruikers om de verbinding te verbreken." En dan dreigt er constante overbelasting van het spraaknet. "Hierdoor kan bijvoorbeeld snelle beantwoording van de 112-alarmmeldingen niet meer worden gegarandeerd."
MCI Worldcom en KPN hebben al jaren een geschil over deze tariefvormen. Binnen enkele weken moet KPN van de Opta met tariefvoorstellen komen voor beide vormen van Internettarifering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.