MKB laakt 'Nederland gaat Digitaal'

Voorzitter van MKB Nederland Hans de Boer heeft kritiek op het Internet-beleid van minister Jorritsma van Economische Zaken. Dat bleek tijdens de traditionele zomerborrel van belangenvereniging MKB Nederland in het Haagse regeringscentrum.

Vooral de onlangs gestarte overheidscampagne 'Nederland gaat Digitaal' vindt De Boer verspilling. Het ministerie van Economische Zaken heeft hiervoor zeven miljoen gulden uitgetrokken. "Dat geld had beter kunnen besteed", aldus De Boer, "want ondernemers zijn al drie stappen verder dan EZ veronderstelt". In tegenstelling tot minister Jorritsma vindt De Boer dat meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven reeds online is, maar nog niet weet wat ze met die website aanmoeten.
MKB Nederland en de Fortis-bank kondigden aan een ICT-platform te starten voor de leden. Jorritsma riposteerde: "De mogelijkheden van ICT zijn nog lang niet benut. Wil het doorbreken, dan is een krachtige gezamenlijke aanpak nodig". In het nieuw uitgebrachte rapport over zakelijke dienstverlening 'een reus met groeipijnen' van MKB Nederland en Fortis-bank, zou de overheid de toepassing van informatietechnologie meer kunnen stimuleren door fiscale prikkels en door financiële ondersteuning van grote pilot-projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable