Vertrouwen is sleutel tot succes telewerken

Het succes van telewerken staat of valt met goede afspraken. FNV Bondgenoten heeft voor het eerst een telewerkregeling op papier gezet. Aanleiding: ICT-ers willen dolgraag telewerken. Voordeel: telewerkers zijn productiever. Risico: sociale isolatie en verminderd loopbaanperspectief.

Volgens bestuurder informatietechnologie Mariska Stuivenberg van FNV Bondgenoten is vertrouwen de sleutel tot succes: ,,Als dat ontbreekt, werkt het niet.'
Dinsdag is de regeling on line gegaan en reacties zijn welkom ophttp://www.bondgenoten.fnv.nl.
In april deed de grootste bond van Nederland samen met het computerblad Computable en de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de wensen ICT'ers. Het complete rapport is te vinden ophttp://www.computable.nl onder het kopje 'arbeidsvoorwaarden in de IT-sector'.Deeltijd was nummer één, direct gevolgd door telewerken. Vier op de tien ICT'ers kunnen ook telewerken, zo bleek verder uit het onderzoek. De bond snuffelde in bestaande regelingen, zoals bij Origin, Oracle en Compaq, en heeft vervolgens samen met het Telewerk Platform een 'eigen' voorstel gemaakt.
De conceptregeling is vorige week besproken met werknemers, werkgevers, ervaringsdeskundigen en adviseurs. FNV Bondgenoten wil graag reacties zodat de bond in september met een definitieve telewerkregeling kan komen. Veel invloed ligt in het ontwerp bij de werknemer: die legt de afspraken vast, trekt aan de bel als aanpassing nodig is, mag van zijn baas verlangen dat hij sociaal niet geïsoleerd raakt en goed op de hoogte blijft. Beoordeling vindt ook niet plaats op basis van urenregistratie, maar door af te rekenen op behaald resultaat. Stuivenberg: ,,We zijn blij dat er nu wat ligt waar mensen gebruik van kunnen maken. We willen dat bedrijven er structureel naar kijken. Daar biedt ons voorstel goede voorwaarden voor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.