Platform voor verticale integratie IT

Op initiatief van Federatie Het Instrument (FHI) heeft een vijftiental bedrijven zich verenigd om ervaringen uit te wisselen op het gebied van verticale integratie van software binnen industriële bedrijven.

Leden van het eerste uur zijn onder meer Siemens, Cap Gemini, Arthur Andersen, Ordina en Oracle. In totaal gaat het nu om vijftien ondernemingen.
Industriële automatisering (waar men bijvoorbeeld spreekt van veldbussen in plaats van netwerken) en kantoorautomatisering groeien de laatste jaren naar elkaar toe. Een protocol als Gigabit Ethernet, afkomstig uit de kantoorautomatisering, vindt meer en meer toepassing in de geautomatiseerde systemen van fabrieken. Dit roept een aantal vragen op bij eindgebruikers en bij leveranciers van software. Dat was voor FHI eind 1999 aanleiding een overlegplatform in het leven te roepen. Dat is het Industrial Business Solutions platform geworden, kortweg IBS.
Dit orgaan stelt zich onder meer ten doel 'een belangrijke bijdrage te leveren aan het overbruggen van de kloof tussen proces-IT en bedrijfs-IT'. Een afgeleide doelstelling is de relatie te verduidelijken tussen ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsautomatisering, zoals erp, scm (supply chain management) en elektronische handel, en geautomatiseerde productieprocessen.
Op de vakbeurs Industriële Automatisering 2000, van 9 tot 13 oktober in De Jaarbeurs, gaat IBS zich nadrukkelijk manifesteren. Er komt een gezamenlijk paviljoen, het Industrial Business Solutions Plaza, en de organisatie houdt twee seminars.
Andere leden van het platform zijn CSC, Cyco Software, Damgaard, Exact Industrie, Fair, MIS organisatie Ingenieurs, Origin, Pollux, Pulse Automation Experts en Vertis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.