Versatel krijgt gelijk van de rechter

Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat moet alsnog aan Versatel uitleggen waarom is gekozen voor het veilen van UMTS-licenties.

En waarom er maar vijf licenties beschikbaar zijn gesteld. De rechter heeft dit vrijdag bepaald.
Op 8 mei heeft telecommunicatiebedrijf Versatel bezwaar gemaakt tegen het principe van een veiling van de vergunningen voor het aanbieden van derde generatie mobiele telecommunicaite (UMTS). Ook vond Versatel dat de overheid het aantal te veilen licenties ten onrechte heeft vastgesteld op vijf. De staatssecretaris is destijds niet op de bezwaren ingegaan, omdat hij meende dat er geen sprake was van een besluit waar bezwaar tegen mogelijk is. Hij verklaarde de bezwaren van Versatel dus niet ontvankelijk.
De rechtbank in Rotterdam, meervoudige kamer voor bestuursrechtelijke zaken, is het niet eens met de bewindsman. Vrijdag vonniste de rechter dat Versatel wel ontvankelijk was en dat de staatssecretaris wel inhoudelijk op de bezwaren had moeten ingaan.
In een reactie zegt Verkeer en Waterstaat dat het departement de bezwaren nu wel serieus zal nemen en binnen 6 weken met een nieuwe beslissing op het bezwaarschrift zal komen. Daarin gaat de staatssecretaris beargumenteren waarom is gekozen voor een veiling als instrument voor verdeling van beschikbare frequentieruimte.
Versatel heeft zich tijdens de veiling teruggetrokken toen het zich bedreigd voelde na een brief van Telfort. Daarna bleven er slechts vijf bieders over en was de veiling ten einde. Over deze kwestie loopt ook nog een aantal rechtszaken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-13T00:00:00.000Z Teus Molenaar