Brabanders spreken in via Internet

Provincie Brabant voert tot en met 8 december een experiment in interactieve beleidsvorming. Inwoners kunnen via Internet met beleidsmakers debatteren.

De thema's die in dit debat aan de orde komen, zijn afgeleid uit de ambities die de Provincie heeft geformuleerd in het project @Brabant: op weg naar een excellente ICT-provincie. Er zijn 3 thema's die worden behandeld: Participatie en Bewustzijn; Digitale Dienstverlening en Investeren op beleidsgebieden waarop de provincie actief is.
Behalve het online reageren en het invullen van een webenquête, zijn er ook chatsessies. Adviesbureua Etin ondervraagt de Brabanders over de uitkomsten van het interactieve debat.
De eerste resultaten van een onderzoek door Etin zijn deze week bekend gemaakt. Zo'n 55 procent van de Brabanders die deelnamen aan het onderzoek zijn tegen een ouderlijke bijdrage van 100 gulden voor de verbetering van het ICT-onderwijs. Die is bedoeld als aanvulling op een eventuele subsidie van de provincie van 50 gulden per leerling. De deelnemers zien ook niets in tolpoorten op de mobiliteit te beheersen; 48 procent vindt dat de provincie ICT moet inzetten om de capaciteit van het wegennet beter te gebruiken. Maar liefst 78 procent is voorstander van het bevorderen van telewerken.
Uit het onderzoek is ook gebleken dat er draagvlak is voor een beleid dat het MKB stimuleert online te gaan. Een ruime meerderheid is het hier mee eens. Zo vindt de meerderheid ook dat het gebruik van ICT in het bedrijfsleven gestimuleerd moet worden. Tevens vinden zij dat het elektronisch stemmen de opkomst bij de verkiezingen zal verhogen. Vooral het stemrecht via de eigen computer ziet de het merendeel van de ondervraagden zitten.
Het Internetdebat verloopt in 4 fasen. Momenteel is het einde van de eerste fase in zicht, namelijk 17 november. Hierna worden de belangrijkste conclusies van het debat samengevat en zal Etin opnieuw een onderzoek uitvoeren. Uiteindelijk levert het virtuele debat de stellingen op waarover de provinciale staten zich in een debat in de Statenzaal uitspreken.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-16T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.