Uitvinding laptophouder wint telewerkprijs

De Telewerk Aspectprijs 2000, een initiatief van het Telewerk Forum en gesponsord door de overheid, ging woensdag naar de Ergo-Q.

Het kenmerk van een echte uitvinding is de vraag waarom niemand eerder op het idee is gekomen. De Ergo-Q is een laptophouder met geïntegreerd documenthouder die het mogelijk maakt om op een ergonomisch verantwoorde manier met de laptop te werken. Het grote nadeel van de laptop is dat door het vaste toetsenbord en het te laag staande beeldscherm er noodgedwongen in een gebogen houding gewerkt moet worden. Een externe monitor op een verhoger is wel een oplossing, maar die werkt alleen zolang de gebruiker netjes aan een bureau zit.
Door de laptop in de Ergo-Q te plaatsen kan het beeldscherm op de gewenste hoogte worden geplaatst, waardoor een verantwoorde werkhouding ontstaat. In combinatie met een extern toetsenbord en een externe muis beschikt de laptopgebruiker zowel op kantoor, thuis als bij de klant over een volwaardige werkplek.
De jury roemt de houder vooral om de ogenschijnlijke eenvoud, de doeltreffendheid en de moderne uitstraling. De laptophouder is ingeklapt nauwelijks groter dan een A4 blok papier.
De Ergo-Q is ontwikkeld door het bureau Bakker&Bakker in Enkhuizen. Meer informatie is te vinden ophttp://www.RSIpreventie.nl.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-16T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.