Geen gevolgen Nasdaq door verlies Cisco

Na een uiterst grillige sessie, waarbij met name Internetbackbone Cisco onder vuur kwam te liggen, wist de Nasdaq toch nog solide in de plus te eindigen.

Uiteindelijk sloot de Nasdaq Composite Index 3,4 procent hoger op 2524,18 punten.
Aanvankelijk zag het er helemaal niet uit naar dat de technologiesector potten zou weten te breken. Rond het middaguur koerste de Nasdaq nog op een verlies van 2 procent en een adviesverlaging voor Cisco Systems door Cibc World Markets deed het ergste vrezen. Cisco-topman John Chambers gooide zelf nog wat olie op het vuur door tijdens een congres van Morgan Stanley Dean Witter te verklaren dat het huidige kwartaal toch iets moeizamer verloopt dan verwacht, omdat klanten de hoogte van hun investeringen naar beneden bijstellen. Hoewel Cisco vasthoudt aan zijn eerdere winstverwachting, kreeg het vertrouwen bij beleggers een knauw. Zij straften Cisco af met en koersdaling van 2,4 procent naar 36,25 dolar.
Maar met de hulp van koopjesjagers en het besef dat de totale techmarkt er - ondanks de winstwaarschuwingen van sommige fondsen - niet eens zo slecht voorstaat, wist de technologiesector zich aan een algeheel pessimisme te ontworstelen. Sommige analisten zien het als een opbeurend teken dat de Nasdaq zich niet meer zo gemakkelijk van de wijs laat brengen door negatieve resultaten en verwachtingen van toonaangevende fondsen als Nokia en Cisco. Anderen zijn van mening dat Amerikaanse technologiebeurs de wind in de rug heeft door de recente renteverlaging van de Fed en door de verlichtende rentestappen die waarschijnlijk nog in het verschiet liggen.
Tijdens de beursdag waren de techbeleggers in gespannen afwachting van de resultaten van twee Nasdaq-cracks: Yahoo! en Motorola. De eerste voldeed aan de verwachtingen en scoorde 38 dollarcent, dus licht, hoger op 30,50 dollar. Motorola sloot 50 dollarcent hoger op 21,19 dollar. Nabeurs maakte de mobiele telecommer bekend dat de nettowinst met 58 procent is gedaald naar 135 miljoen dollar, maar deze terugval is in lijn met de bijgestelde verwachtingen van analisten. De Nasdaq grossierde verder in positieve koersen, onder andere van Micosoft, JDS Uniphase, Oracle en Dell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.