KPN moet op Damrak opnieuw incasseren

Het verval van telecommer KPN lijkt niet te stoppen. Dinsdag verloor de telecommer 2,8 procent, maar gisteren kwam daar nog eens 7 procent bovenop.

KPN zakte terug naar 12,88 euro en was daarmee een van de verantwoordelijken voor het verlies van de AEX die 0,86 procent moest prijsgeven op 621,27 punten.
Het effect van de beroerde beursgang van de mobiele dochter van France Telecom, Orange, en de lagere kredietbeoordeling voor KPN door Moody's, werkten pas gisteren goed door op het aandeel KPN. Beleggers beseften dat de financiële gezondheidssituatie van de telecommer uiterst labiel is en sloegen massaal aan het verhandelen van aandelen.
Anders dan dinsdag, wisten de technologische zwaargewichten, waaronder Philips en Asml, dit keer geen positieve bijdrage te leveren. Negatieven berichten vanuit de VS, waaronder van de leverancier van chipapparatuur Applied Materials, zorgden ervoor dat het aandeel van de chipmachinefabrikant Asml onder druk kwam te staan. Aml zakte terug met 3,5 procent naar 25,39 euro. In het kielzog volgde onder andere Asmi, dat 7 procent inleverde op 15,85 euro; eerder deze week had de leverancier van apparatuur voor chipbedrijven al gewaarschuwd dat de winst dit jaar naar alle waarschijnlijkheid niet zal toenemen. En ook elektronicaconcern Philips had last van de negatieve signalen uit de chipsector. Het aandeel verloor 2,2 procent op 36,89 euro en drukte daarmee zwaar op de AEX.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-15T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.