Nasdaq weer terug boven de 2000-punten grens

Na een dramatische start van de beursweek is de Amerikaanse technologiebeurs weer enigszins opgeveerd naar 2014,72 punten, een winst van 4,75 procent.

De stijgende koersen waren met name te danken aan koopjesjagers, die hun kans schoon zagen om tegen een aantrekkelijke lage prijs technologie-aandelen binnen te halen. Volgens sommige analisten heeft de Nasdaq de bodem nu bereikt. Zij rekenen er dan ook op dat beleggers weer in toenemende mate zullen instappen en wellicht zelfs voor een rally zullen zorgen. Dat optimisme is eveneens gebaseerd op de verwachte renteverlaging van minimaal een half procentpunt die voor volgende week dinsdag, 20 maart, op het programma staat. Andere analisten wijzen er juist op dat de technologiesector nog erg instabiel is en dat nieuwe winstwaarschuwingen van belangrijke spelers voor hernieuwde klappen kunnen zorgen.
De optimisten kregen gisteren in ieder geval voorlopig hun gelijk. Want ondanks de aankondiging van het Amerikaanse telecomconcern Motorola, dat het nog eens zevenduizend banen gaat schrappen in de mobiele sector, eindigde de koers van het aandeel uiteindelijk toch 1,3 procent hoger op 15,2 dollar. Over de gehele linie werden in de technologiesector aanzienlijke koerswinsten geboekt. Ze boekten Intel en Cisco respectievelijk ruim 1,5 dollar en 2,5 dollar terreinwinst en zag Oracle zijn koers met meer dan 12 procent stijgen naar 16,93 dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.