Nasdaq na vlotte opening toch weer onderuit

Na een hoopgevende opening, is de Nasdaq toch weer verder afgegleden. Uiteindelijk sloot de beurs 1,6 procent lager op 1940,71 punten.

De zorg over de bedrijfswinsten blijft als een donkere wolk boven de markt hangen. Beleggers nemen daardoor een uiterst afwachtende houding aan, ook met het oog op de renteverlaging waartoe de Federal Reserve waarschijnlijk volgende week zal besluiten.
De internet-, halfgeleider- en computerfondsen moesten over de gehele linie verliezen incasseren. Maar in de telecommunicatiesector vormde Nokia een positieve uitzondering. De leverancier van mobiele telefoons sloot 14 procent hoger op 24,95 dollar, nadat het bekend had gemaakt te kunnen voldoen aan de resultaatverwachtingen over het eerste kwartaal. Wel moest Nokia zijn omzetverwachting naar beneden bijstellen, maar de Finsemobile-bouwer doet het aanzienlijk beter dan concurrenten als Ericsson en Motorola, die de afgelopen weken stuk voor stuk met winstwaarschuwingen kwamen en daardoor hard onderuit gingen op de beurs. Nokia gaat er vanuit dat het zijn huidige marktaandeel van 32 procent - waarmee het de belangrijkste speler is op de mobiele markt - verder kan uitbouwen.
In de softwaresector waren de papieren voor Intuit minder gunstig. De leverancier vanpersonal finance-software viel met maar liefst 30 procent terug naar 29,63 dollar. Intuit heeft weliswaar een goed jaar achter de rug, maar het verwacht een aanzienlijke terugval in de omzet voor de komende periode.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.