Philips ontkomt niet aan winstwaarschuwing

Ook Philips ontkomt niet aan de aanhoudende trend van winstwaarschuwingen in de technologiesector. Vandaag maakte het elektronicaconcern bekend dat het over het eerste kwartaal een lagere operationele winst verwacht voor de halfgeleiderdivisie met 10 procent.

De omzetgroei voor deze divisie zal echter nog steeds toenemen, maar met een geringer percentage: 7 procent. Voor de divisies componenten en consumentenelektronica wordt een negatieve operationele winst verwacht, maar concrete cijfers heeft Philips nog niet genoemd. Op het Damrak koerste Philips rond het middaguur 5,1 procent lager op 30,89 euro.
Philips wijt de slechtere vooruitzichten aan de kwakkelende Amerikaanse economie en de tegenvallende groei in de markten voor telecommunicatie-apparatuur enpersonal computers. De winstwaarschuwing van Philips komt niet als een verrassing. Al tijdens de recente publicatie van jaarcijfers waarschuwde het elektronicaconcern ervoor dat het getroffen zou worden door de zwakkere economische groei in sommige werelddelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.