De goedkoopste effectenmakelaars

De tarieven voor on-line beleggen verschillen aanzienlijk. De transactiekosten, het te betalen bewaarloon en de te ontvangen creditrente lopen sterk uiteen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Belegger.nl. De verschillen in bank- en beheersactiviteiten zijn een extra drempel voor nieuwe internetbrokers zonder bankvergunning. Zij moeten het bank- en beheerbedrijf uitbesteden en betalen hiervoor fors.
Binck behoort tot de goedkoopste spelers in de markt. Dit geldt vooral als beleggers erg actief kopen en verkopen. Binck hanteert vrij lage transactiekosten. Voor beheer van de portefeuille wordt echter een hoge prijs gevraagd, omdat men dit niet zelf mag doen.
Minder actieve beleggers met een kleinere portefeuille zijn voordelig uit bij de SNS bank. Deze bank is voor dit type belegger net iets goedkoper dan Alex en Robeco.
Keytrade is de voordeligste keuze voor de 'ervaren doe-het-zelvers'. Ook bij Binck, Alex, SNS bank en Robeco is deze groep goed uit. Keytrade hanteert een min of meer vast tarief voor aandelenorders en kent geen bewaarloon.
Overigens is het kostenplaatje niet de enige factor waar een belegger naar moet kijken. Ook handelsmogelijkheden, snelheid en informatievoorziening zijn van belang.
Vorig jaar stond Alex bovenaan de lijst van beste internetbrokers. Maar dit jaar is er geen duidelijke winnaar. Alex, Binck en Keytrade behoren met SNS bank en Robeco tot de top.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-11T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.